Monday, June 11, 2007

ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

*Το ταξίδι των φυτών, στην καρδιά της Ευρώπης
Ονομάζεται "το ταξίδι των φυτών" και είναι μια πρόκληση για τις αισθήσεις.
Ο λόγος για το Διεθνές Φεστιβάλ Κηποτεχνίας, που άρχισε την 1η Ιουνίου στο Λουξεμβούργο, με παράλληλες εκδηλώσεις στη Γαλλία και στο Βέλγιο. Οι λάτρεις των λουλουδιών μπορούν να το επισκέπτονται μέχρι τις 31 Σεπτεμβρίου.
Στο πλαίσιο του φεστιβάλ, αρχιτέκτονες κήπων και γεωπόνοι από όλη την Ευρώπη συνεργάζονται για τη δημιουργία 32 κήπων στο Λουξεμβούργο και άλλων δύο στη Λορένη της Γαλλίας και στη Βαλονία του Βελγίου.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να μπείτε στις ιστοσελίδες
www.visitluxembourg.lu; www.jardins-a-suivre.org.

*************

*Προσοχή στα πρατήρια βενζίνης, προειδοποιούν οι ιταλικές αρχές

Το ιταλικό Γραφείο Τουρισμού στο Βερολίνο προειδοποίησε όσους προγραμματίζουν διακοπές στην Ιταλία με δικό τους αυτοκίνητο να είναι προσεκτικοί όταν πηγαίνουν σε μικρά πρατήρια βενζίνης για καύσιμα. Αυτά τα πρατήρια είναι συνήθως ανεπαρκώς επανδρωμένα και λειτουργούν με αυτόματες αντλίες. Όμως έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο κάποιες δεξαμενές καυσίμων να μην είναι γεμάτες. «Σε αυτή την περίπτωση, εάν βάλεις χρήματα στην αυτόματη αντλία και δεν υπάρχει βενζίνη, παίρνεις ένα πιστωτικό κουπόνι. Όμως το κουπόνι εξαργυρώνεται μόνο στο συγκεκριμένο πρατήριο βενζίνης», προειδοποίησε η Ανέτ Ρίετζ, εκπρόσωπος του ιταλικού Γραφείου Τουρισμού. Έτσι ο οδηγός που επισκέπτεται την Ιταλία μπορεί να βρεθεί στη δυσάρεστη θέση να μην έχει καύσιμα και να χάσει τα χρήματά του, εάν είναι απλά περαστικός από εκεί όπου βρίσκεται ένα προβληματικό πρατήριο βενζίνης.


*************

*Νέα αλυσίδα ξενοδοχείων για "ανεπιτήδευτη πολυτέλεια"

Ο ξενοδοχειακός όμιλος Hyatt ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να ανοίξει νέα αλυσίδα ξενοδοχείων υπό το εμπορικό σήμα «Andaz», που θα στοχεύει στην προσέλκυση νεότερων πελατών, που αναζητούν «τη σύγχρονη, ανεπιτήδευτη πολυτέλεια»
Το πρώτο ξενοδοχείο της αλυσίδας Andaz θα ανοίξει τον Σεπτέμβριο στο Λονδίνο. Για το λόγο αυτό γίνονται εργασίες ανακαίνισης στο ξενοδοχείο Great Eastern, το οποίο θα μετονομαστεί σε Andaz. Θα ακολουθήσουν τα εγκαίνια μίας νέας ξενοδοχειακής μονάδας στην Πέμπτη Λεωφόρο της Νέα Υόρκης.
«Θα προσφέρει λειτουργικό περιβάλλον που θα χαρακτηρίζεται από τον ανανεωτικό σχεδιασμό, την τοπική ταυτότητα, την ανέμελη κομψότητα και υπηρεσίες που θα είναι προσεκτικές αλλά όχι υπερβολικές», αναφέρει η Hyatt στη σχετική ανακοίνωσή της.


*************

*Πολυτέλεια πολλών αστέρων στο Ντουμπάι

Ένα νέο υπερπολυτελές ξενοδοχείο χτίζεται στο νησί που έχει κατασκευαστεί ανοικτά των ακτών του Ντουμπάι και στο οποίο έχει δοθεί το όνομα «Palm Jumeirah». Το νέο ξενοδοχείο φιλοδοξεί να είναι το μόνο επτά αστέρων σε όλο τον κόσμο.
Πρόκειται για μία μονάδα με 213 δωμάτια, 45 διαμερίσματα και 45 αυτόνομες κατοικίες, που θα είναι έτοιμα να υποδεχτούν πελάτες το 2009. Στη μήκους 200 μέτρων ιδιωτική παραλία που θα διαθέτει η νέα μονάδα, θα κτιστούν έξι εστιατόρια.
Η εταιρία που χτίζει το υπερπολυτελές ξενοδοχείο προγραμματίζει την οικοδόμηση άλλης μίας τέτοιας μονάδας στο γειτονικό εμιράτο του Αμπού Ντάμπι, το 2010.

(Πηγή DPA)

1 comment:

Hristos G. K. said...

To blog sas einai poli kalo .Pragmatika kali prospatheia.
Mia tetia ksekinisa kai ego www.xristosks.blogspot.com