Sunday, June 10, 2007

Αυστραλία-Αλκοολικός δικαστής κοιμότανε στην έδρα του

Ως υπέρβαρο και αλκοολικό που συχνά κοιμόταν ροχαλίζοντας στην έδρα του, κατά την διάρκεια των δικών, χαρακτήρισαν τον πρώην δικαστή της Νέας Νότιας Ουαλίας, Ίαν Ντοντ, οι μάρτυρες μιας δίκης που είχε προεδρεύσει και η οποία επαναλαμβάνεται κατόπιν έφεσης του κατηγορουμένου που ο δικαστής Ντοντ, είχε καταδικάσει σε 13 χρόνια φυλακή.
Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά κατά τη διάρκεια της νέας δίκης, ο δικαστής Ντοντ που παραιτήθηκε των καθηκόντων του το 2005, κοιμόταν ροχαλίζοντας πολύ τακτικά κατά τη διάρκεια της πρώτης δίκης, που αφορούσε διακίνηση μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών ουσιών.
Πολλές φορές υπάλληλοι του δικαστηρίου, στην προσπάθειά τους να τον ξυπνήσουν έκαναν θόρυβο, είτε αναποδογυρίζοντας χαρτοφύλακες ή χτυπώντας πάνω στην έδρα βιβλία.
Σε παρόμοιες μεθόδους κατέφευγαν και οι συνήγοροι της δίκης, είτε φωνάζοντας δυνατά είτε βήχοντας μέσω του μικροφώνου, μέχρι ο δικαστής να ξυπνήσει.
Αναφερόμενος στο θέμα αυτό ο συνήγορος του κατηγορουμένου Ραφαέλ Σεζάν, ο οποίος και είχε καταδικαστεί για διακίνηση έκστασης σε 13 χρόνια φυλακή από τον δικαστή Ντοντ, είπε ότι ζήτησε την επανάλήψη της δίκης γιατί η πρώτη δίκη δεν έγινε σύμφωνα με τα όσα προβλέπει η σχετική διαδικασία.
Καταθέτοντας ως μάρτυρες στη νέα δίκη οι συγγενείς του κατηγορουμένου Σεζάν, είπαν ότι κατά τη διάρκεια της πρώτης δίκης που έγινε το 2004, τόσο οι συνήγοροι της υπεράσπισης όσο και αυτοί της κατηγορούσας αρχής προσπαθούσαν κάθε τόσο να ξυπνήσουν τον δικαστή Ντοντ, που δεν έχανε ευκαιρία να παίρνει έναν υπνάκο.

No comments: