Thursday, March 13, 2008

Θέμα ύψους η ανθρώπινη ζήλια


Ερευνητές από τα πανεπιστήμια του Γκρόνιγκεν και της Βαλένθια κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το αίσθημα της ζήλιας προς τον ερωτικό σύντροφο μας εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το ύψος.
Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε 549 άντρες και γυναίκες από τη Δανία και την Ισπανία, οι οποίοι βαθμολόγησαν τη ζήλια τους αλλά και ανέφεραν ποια είναι τα στοιχεία εκείνα που τους κάνουν να βλέπουν ανταγωνιστικά άλλους ανθρώπους.
Έτσι, οι άνδρες φαίνεται να αντιδρούν νευρικά απέναντι σε άλλους ελκυστικούς, πλούσιους και δυνατούς άντρες, με το βαθμό ζήλιας όμως να μειώνεται όσο αυξάνεται το ύψος του άνδρα. Οι γυναίκες από την άλλη πλευρά διατηρούν φυσιολογικά επίπεδα ζήλιας όταν το ύψος τους είναι στο μέσο όρο.
Τα ευρήματα των ερευνητών είναι σύμφωνα και με την εξελικτική θεωρία, ανέφεραν οι ερευνητές, αφού παλαιότερες μελέτες δείχνουν ότι οι ψηλοί άντρες θεωρούνται πιο ελκυστικοί, ενώ οι γυναίκες μέσου ύψους είναι αυτές που συνήθως επιθυμούν περισσότερο οι άντρες.
Οι γυναίκες μέσου ύψους από την άλλη, φαίνεται να είναι πιο ευάλωτες στη ζήλια σε σχέση με τις υπόλοιπες γυναίκες, ειδικά όταν έρχονται «αντιμέτωπες» με μια ψηλή γυναίκα. Σύμφωνα με τη μελέτη, αυτό μπορεί να οφείλεται επειδή οι ψηλές και πιο δυνατές γυναίκες μπορούν να τις απειλήσουν εξαιτίας της πιο έντονης παρουσίας τους στο χώρο.

No comments: